Menu na Wtorek 20.02.2018r

1. BARSZCZ UKRAIŃSKI
(wywar mięsno- warzywny (seler), buraki, fasolka szparagowa, ziemniaki, czosnek, śmietana (mleko), dodatki)
400g -5zł

2. KREM PAPRYKOWY Z OLIWKAMI I PESTKAMI SŁONECZNIKA
(wywar warzywny (seler), cebula, czosnek, papryka, oliwki, prażone pestki słonecznika, dodatki)
400g-6zł

 

3. KURCZAK MARINARA POD PIERZYNKĄ SEROWĄ, RYŻ, FASOLKA SZPARAGOWA
(kurczak, ser żółty (mleko), ser rokpol (mleko), koncentrat pomidorowy, włoszczyzna, ryż, fasolka szparagowa, dodatki)
160g/180g/100g- 15 zł

 

4. KARCZEK WIEPRZOWY W SOSIE WŁANYM, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BURAKA
(karczek wieprzowy, cebula, mąka (gluten), ziemniaki, burak, cytryna, dodatki)
160g/200/150g – 13zł

 

5. ŻEBERKA W SOSIE BBQ, PIECZONE ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
(żeberka wieprzowe, sos bbq (soja), ziemniaki, czerwona kapusta, rodzynka, dodatki)
160g/200g/150g – 14zł

 

6. DOMOWA PIZZA Z BLACHY Z SZYNKĄ I ANANASEM
(mąka pszenna (gluten), drożdże, sery (mleko), szynka (soja), ananas, sos pomidorowy, czosnek, dodatki)
350g – 11zł

7. GRILLOWANE TALARKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z RUKOLĄ, PARMEZANEM, POMIDORKIEM KOKTAJLOWYM I BAGIETKĄ
(polędwiczka wieprzowa, rukola, mix sałat, parmezan (mleko), pomidor, papryka, oliwki, oliwa smakowa, krem balsamiczny, prażone pestki dyni, bagietka (gluten), dodatki)
350g- 14 zł

8. KREM BRULLE Z OWOCAMI
(śmietana (mleko), wanilia, cukier, żółtka (mleko), owoce, dodatki)
200g- 7 zł

KOMPOT
300ml – 2,50zł