Menu na Wtorek 19.06.2018r

1. BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY Z ZIEMNIAKAMI
(wywar mięsno – warzywny (seler), burak, śmietana (mleko), ziemniaki, mąka (gluten), koperek, natka pietruszki, dodatki)
400g - 6 zł

2. KREM PAPRYKOWY Z OLIWKAMI I PESTKAMI SŁONECZNIKA
(wywar warzywny (seler), cebula, czosnek, papryka, oliwki, śmietana (mleko), prażone pestki słonecznika, dodatki)
400g - 7 zł

 

DANIE PRESTIGE!!!
3.ZRAZ WOŁOWY PO STAROPOLSKU W BOCZKU PODANY Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI Z KOPERKIEM I ZASMAŻANĄ MODRĄ KAPUSTĄ
(mięso wołowe, boczek (soja, gluten), ogórek kiszony, musztarda (gorczyca), mąka (gluten), czerwona kapusta, jabłko, dodatki)
150g/150g/150 g– 23zł

 

4. ŁOPATKA WIEPRZOWA W SOSIE CEBULOWYM, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z RODZYNKĄ
(mięso wieprzowe, cebula, śmietana (mleko), czosnek, wino, ziemniaki, koper, czerwona kapusta, rodzynki, dodatki)
160g/200g/150g- 15 zł

 

5. KIESZONKA Z KURCZAKA W SOSIE BROKUŁOWYM, RYŻ, MARCHEWKA MINI
(filet z kurczaka, brokuł, śmietana (mleko), czosnek, cebula, ryż, marchewka mini, dodatki)
160g/200g/150g – 14 zł

 

6. DOMOWA PIZZA MARGHARITA Z POMIDOREM
(mąka pszenna (gluten), drożdże, ser żółty (mleko), mozzarella (mleko), pomidor, sos pomidorowy, czosnek, dodatki)
350g – 12 zł

7. GRILLOWANE TALARKI Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ Z RUKOLĄ, PARMEZANEM, POMIDORKIEM KOKTAJLOWYM I BAGIETKĄ
(polędwiczka wieprzowa, rukola, mix sałat, parmezan (mleko), pomidor, papryka, oliwki, oliwa smakowa, krem balsamiczny, prażone pestki dyni, bagietka (gluten), dodatki)
350g- 14 zł

8. SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ
(ser (mleko), mleko, mąka (gluten), jajka, cukier, czekolada, dodatki)
Porcja – 5zł

 

9.KOMPOT
300ml – 2,50zł