Menu na Poniedziałek 19.11.2018r

1.ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY
(wywar warzywny (seler), soczewica, włoszczyzna, sos sojowy (soja), pomidory, czosnek, dodatki)
400ml-5zł

2.KREM Z BRUKSELKI Z GRZANKAMI
(wywar mięsno-warzywny (seler), masło (mleko), śmietana (mleko), grzanki (gluten), dodatki)
400ml-6zł

DANIE PRESTIGE!!!
3.KURCZAK MARYNOWANY W JOGURCIE Z KASZĄ BULGUR I POMIDOR Z BAZYLIĄ
(udzik z kurczaka, jogurt (mleko), boczek (soja), chili, musztarda (gorczyca), rozmaryn, kasza bulgur (gluten), pomidor, bazylia, dodatki)
180g/120g/120g-20zł


4.MEDALIONY WIEPRZOWE W JAJKU, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA
(schab, mąka (gluten), jajko, ziemniaki, ogórek kiszony, papryka konserwowa, dodatki)
160g/200g/150g-15zł


5.PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE KAPAROWYM, KASZA JĘCZMIENNA, BUKIET WARZYW
(mięso drobiowe, jajko, cebula, bułka (gluten), kapary, śmietana (mleko), kasza jęczmienna (gluten),brokuł, kalafior, marchew, dodatki)
160g/200g/150g-14zł

6.TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM
(makaron (jajko, gluten), czosnek, cebula, szpinak, śmietana (mleko), ser pleśniowy (mleko), mąka (gluten), dodatki)
350g-13zł

7.SAŁATKA Z KASZY GRYCZANEJ I WĘDZONEGO BIAŁEGO SERA
(kasza gryczana, wędzony twaróg (mleko), kiełki z patelni z cieciorką, natka pietruszki, szczypiorek, pomidor suszony, cebula czerwona, dodatki)
350g-12zł

8.SCHABOWY, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SURÓWKA
(schab, mąka (gluten), jajko, bułka tarta (gluten), ziemniaki, koperek, dodatki)
140g/200g/150g – 12zł

9. FILET W JAJKU, ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SURÓWKA
(Mięso drobiowe, mąka (gluten), jajko, ziemniaki, koperek, dodatki)
140g/200g/150g – 12zł

 

10.TOSTY FRANCUSKIE Z BRZOSKWINIĄ I BITĄ ŚMIETANĄ
(tosty (gluten), jajko, brzoskwinia, śmietana (mleko), dodatki)
2 szt-5zł

11.KOMPOT
300ml -2,5 zł