Menu na Poniedziałek 22.01.2018r

1. ZUPA JARZYNOWA Z LANYMI KLUSECZKAMI
(wywar warzywny (seler), mąka (gluten), jajko, brokuł, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana (mleko), dodatki)
400g- 5 zł

2. KREM Z SOCZEWICY I MARCHEWKI Z PRAŻONYMI PESTKAMI DYNI
(wywar warzywny (seler), marchewka, cebula, czosnek, imbir, kurkuma, mleczko kokosowe, ostra papryczka, cytryna, pestki dyni, dodatki)
400g – 6zł

 

3. GULASZ DROBIOWY, KASZA PĘCZAK, MARCHEWKA Z GROSZKIEM
(mięso drobiowe, kasza pęczak (gluten), mąka (gluten), śmietana (mleko), marchewka, groszek, mąka (gluten), dodatki)
180g/200g/150g- 12zł

4. KOTLET CORDON BLUE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA COLESŁAW
(schab, szynka, plaster sera (melko), mąka (gluten), jajka, bułka tarta (gluten), ziemniaki, kapusta, marchewka, majonez (jajko, gorczyca), dodatki)
160g/ 200g/ 150g – 14 zł

 

5. PANIEROWANY CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ, ZIEMNIACZANE KULECZKI,
MIX SAŁAT Z WINOGRONEM I BALSAMICO
(camembert (mleko), mąka (gluten), jajko, bułka tarta (gluten), żurawina, cukier, ziemniaki, mix sałat, winogrono, balsamico, dodatki)
140g/ 170g/ 150g – 12 zł

6. MAKARON PENNE Z KREWETKAMI
(makaron penne (gluten, jajko), krewetki (skorupiaki), pomidor, czarna oliwka, cebula, czosnek, pietruszka, dodatki)
300g-15zł

7. SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM
(mix sałat, młody szpinak, kurczak, pomidor, czerwona cebula, kukurydza, papryka, rodzynki, grzanki (gluten), parmezan (mleko), oliwa, ocet balsamiczny, miód, musztarda (gorczyca) )
300g- 13 zł

 

8. PANACOTTA Z MUSEM WIŚNIOWYM
(śmietanka (mleko), mleko, wanilia, żelatyna, wiśnie, cukier, dodatki)
200g- 6 zł

KOMPOT
300ml – 2,50zł