Menu na Poniedziałek 21.05.2018r

1. ZUPA JARZYNOWA Z LANYMI KLUSECZKAMI
(wywar mięsno-warzywny (seler), mąka (gluten), jajko, brokuł, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, śmietana (mleko), dodatki)
400g- 5 zł

2. KREM Z SOCZEWICY I MARCHEWKI Z PRAŻONYMI PESTKAMI DYNI
(wywar warzywny (seler), marchewka, cebula, czosnek, imbir, kurkuma, mleczko kokosowe, ostra papryczka, cytryna, pestki dyni, dodatki)
400g – 6zł

 

NOWOŚĆ DANIE PRESTIGE!!!
3. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA OWINIĘTA SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ PODANA Z SOSEM GRZYBOWYM, ZIEMNIAKAMI I ZASMAŻANĄ MŁODĄ KAPUSTĄ
(polędwiczka wieprzowa, szynka dojrzewająca (soja), grzyby, śmietana (mleko), ziemniaki, mąka (gluten), boczek (soja, gluten), biała kapusta, dodatki)
160g/150g/150g-20zł

 

4. GULASZ DROBIOWY, KASZA PĘCZAK, MARCHEWKA Z GROSZKIEM
(mięso drobiowe, kasza pęczak (gluten), mąka (gluten), śmietana (mleko), marchewka, groszek, mąka (gluten), dodatki)
180g/200g/150g- 13zł

5. PULPETY W SOSIE POMIDOROWO-BAZYLIOWYM, RYŻ, SURÓWKA NORWESKA
(mięso wieprzowe, jajko, mąka (gluten), pulpa pomidorowa, bazylia, ryż, czerwona kapusta, biała kapusta, cebula, olej, dodatki)
170g/200g/150g – 13zł

6. SPAGHETTI Z KREWETKAMI
(makaron spaghetti (gluten, jajko), krewetki (skorupiaki), pomidor, czarna oliwka, cebula, czosnek, pietruszka, dodatki)
300g-15zł

7. SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM
(mix sałat, młody szpinak, kurczak, pomidor, czerwona cebula, kukurydza, papryka, rodzynki, grzanki (gluten), parmezan (mleko), oliwa, ocet balsamiczny, miód, musztarda (gorczyca))
300g- 13 zł

 

8. KREM BRULLE Z OWOCAMI
(śmietana (mleko), wanilia, cukier, żółtka (mleko), owoce, dodatki)
200g- 7 zł

 

9. KOMPOT
300ml – 2,50zł