Menu na Piątek 15.12.2017r

1. SZCZAWIOWA Z JAJKIEM
(wywar warzywny (seler), szczaw, śmietana (mleko), jajko, dodatki)
400g- 5zł

2. ZUPA CHIŃSKA Z MAKARONEM SOJOWYM
(wywar mięsny-warzywny (seler), warzywa julienne, cebula, czosnek, cukinia, papryka,
skórka z cytryny, sok z cytryny, sos sojowy (soja), makaron sojowy, dodatki)
400g- 6 zł

 

3. FILET Z KURCZAKA Z SEREM I ANANASEM, SZAFRANOWY RYŻ, BLANSZOWANE WARZYWA
(kurczak, ser żółty (mleko), ananas, ryż, marchewka, brokuł, kalafior, dodatki)
160g/180g/100g- 12 zł

 

4. PANIEROWANA KOSTKA Z MINTAJA, ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
(kostka z mintaja (ryba), jajko, bułka tarta (gluten), ziemniaki, kiszona kapusta, marchewka, dodatki)
150g/200g/150g - 12 zł

5. PIECZONY KARCZEK W SOSIE Z ZIELONEGO PIEPRZU, KASZA PĘCZAK, SURÓWKA Z PORA I BRZOSKWINIĄ
(karczek, zielony pieprz, śmietana (mleko), kasza pęczak (gluten), por, kapusta pekińska, śmietana (mleko), majonez (jajko, gorczyca), brzoskwinia, dodatki)
160g/200g/150g- 13 zł

 

6. RISOTTO GRZYBOWO-SZPINAKOWE Z DODATKIEM RUKOLI I PARMEZANU
(ryż, grzyby, śmietana (mleko), szpinak, rukola, parmezan (mleko), dodatki)
350g – 13 zł

7.SAŁATKA Z AVOCADO, FETĄ I WINEGRET BALSAMICZNO-POMARAŃCZOWYM
(mix sałat, awokado, marchew, ser feta (mleko), cieciorka, suszone pomidory, karmelizowane jabłko, pestki dyni, winegret balsamiczno-pomarańczowe (soja))
300g - 14zł

 

8. KLUSKI LENIWE Z MASŁEM I CYNAMONEM
(mąka (gluten), jajka, twaróg (mleko), masło (mleko), cynamon, dodatki)
300g – 9 zł