Menu na Piątek 20.10.2017r

1. SZCZAWIOWA Z JAJKIEM
(wywar warzywny, szczaw, śmietana, jajko, dodatki)
450 ml - 5zł

2. ZUPA CHIŃSKA Z MAKARONEM SOJOWYM
(wywar mięsny-warzywny, warzywa julienne, cebula, czosnek, cukinia, papryka,
skórka z cytryny, sok z cytryny, sos sojowy, makaron sojowy, dodatki)
450ml - 6 zł

 

3. FILET Z KURCZAKA Z SEREM I ANANASEM, SZAFRANOWY RYŻ, BLANSZOWANE WARZYWA
(kurczak, ser żółty, ananas, ryż, marchewka, brokuł, kalafior, dodatki)
160g/180g/100g- 12 zł

 

4. PANIEROWANA KOSTKA Z MINTAJA, ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
(kostka z mintaja, jajko, bułka tarta, ziemniaki, kiszona kapusta, marchewka, dodatki)
150g/200g/150g - 12 zł

5. PIECZONY KARCZEK W SOSIE Z ZIELONEGO PIEPRZU, KASZA PĘCZAK, SURÓWKA Z PORA I BRZOSKWINIĄ
(karczek, zielony pieprz, śmietana, kasza pęczak, por, kapusta pekińska, śmietana, majonez, brzoskwinia, dodatki)
160g/200g/150g- 13 zł

 

6. RISOTTO GRZYBOWO-SZPINAKOWE Z DODATKIEM RUKOLI I PARMEZANU
(ryż, grzyby, śmietana, szpinak, rukola, parmezan, dodatki)
350g – 13 zł

7.SAŁATKA Z AVOCADO, FETĄ I SOSEM WINEGRET
(mix sałat, awokado, marchew, ser feta, cieciorka, suszone pomidory, pestki dyni, sos winegret)
300g - 14zł

 

8. KLUSKI LENIWE Z MASŁEM I CYNAMONEM
(mąka, jajka, twaróg, masło, cynamon, dodatki)
300g – 9 zł