Menu na Piątek 20.04.2018r

1. ZUPA OGÓRKOWA Z KOPERKIEM
(wywar mięsny, kiszone ogórki, warzywa (seler), ziemniaki, śmietana (mleko), dodatki)
400g – 5zł

 

2. KREM Z PIECZONYCH BURAKÓW Z RUKOLĄ I SEREM FETA
(wywar warzywny (seler), burak, rukola, ser feta (mleko), dodatki)
400g – 6zł

 

3. KURCZAK Z ANANASEM W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM, RYŻ,
SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI, MARCHEWKI I PORA
(kurczak, ananas, papryka, oliwki czarne, brzoskwinia, sok z cytryny, ryż, marchewka, biała rzodkiew, por, sok z cytryny, majonez (jajko, gorczyca), dodatki)
160g/200g/150g- 13 zł

 

4. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE CEBULOWYM,
KRUSZONE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO
(polędwiczka wieprzowa, cebula, śmietana (mleko), ziemniaki, ogórek kiszony, cebula, dodatki)
160g/200g/150g- 14zł

 

5. MAKARON CHIŃSKI Z WARZYWAMI
(makaron chiński (gluten, jajko), marchewka, por, groszek, kukurydza, fasola szparagowa, kapusta pekińska, dodatki)
350g-13zł

6. RYBA ZAPIEKANA POD BESZAMELEM LIMONKOWYM, ZIEMNIAKI PIECZONE, WARZYWA PAROWANE
(miruna (ryba), por, ser żółty (mleko), masło (mleko), mąka (gluten), mleko, limonka, gałka muszkatołowa, ziemniaki, kalafior, marchew, dodatki)
150g/200g/150g- 15 zł

7. SAŁATKA Z KUSKUSU I WARZYW
(kasza kuskus, kukurydza konserwowa, jabłko, papryka czerwona, ogórek kiszony, czerwona cebula, kiełki, pomidor, oliwa, dodatki)
350g-13zł

 

8. NALEŚNIKI Z BIAŁYM SEREM I OWOCAMI
(mąka (gluten), jajka, mleko, ser biały (mleko), owoce, dodatki)
2szt- 7zł

9. KOMPOT
300ml – 2,50zł