Menu na Czwartek 26.07.2018r

1. ROSÓŁ Z MAKARONEM I NATKĄ
(wywar drobiowo -warzywny (seler), makaron (jajko, gluten), natka, dodatki)
400g – 5 zł

2. KREM MARCHWIOWY Z IMBIREM I SEZAMEM
(wywar warzywny (seler), marchew, imbir, mleko kokosowe, sezam, śmietana (mleko), dodatki)
400g – 6 zł

DANIE PRESTIGE!!!
3. GRILLOWANY SCHAB W SOSIE ORZECHOWYM PODANY Z PURRE Z SOCZEWICY I MARCHEWKĄ MINI Z NATKĄ PIETRUSZKI
(schab, sos sojowy (soja), orzechy, masło (mleko), wino, śmietana (mleko), soczewica, marchewka, dodatki)
180g/120g/100g – 24 zł

 

4. DE VOLAILLE Z ŻÓŁTYM SEREM, KRUSZONE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z PORA,
JABŁKA I MARCHEWKI
(filet z kurczaka, jajko, mąka (gluten), śmietana (mleko), ser żółty (mleko), ziemniaki, por, jabłko, marchewka, majonez (gorczyca, jajko), dodatki)
160g/200g/150g- 13 zł

 

5.GULASZ WIEPRZOWY Z PAPRYKĄ, KASZA JĘCZMIENNA, FASOLKA PAROWANA
(mięso wieprzowe, papryka, śmietana (mleko), mąka (gluten), cebula, czosnek, kasza jęczmienna (gluten), fasolka, dodatki)
160g/200g/150g – 14 zł

6. PANIEROWANY CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ, KULECZKI ZIEMNIACZANE, MIX SAŁAT
Z WINOGRONEM I SOSEM BALSAMICZNYM
(camembert (mleko), jajko, mąka (gluten), bułka tarta (gluten), żurawina, ziemniaki, mix sałat, winogrono, sos balsamiczny (soja), dodatki)
150g/150g/150g – 15 zł

7. SAŁATKA Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I DIPEM BLUE CHEES
(szpinak, kurczak, ogórek zielony, fasola czerwona, fasola szparagowa, prażone pestki dyni, prażony słonecznik, ser lazur (mleko), śmietana (mleko), majonez (jajko, gorczyca), dodatki)
300g- 13zł

8. PUDDING Z KASZY MANNY Z MALINAMI
(mleko, kasza manna (gluten), maliny, cukier, dodatki)
6zł

9. KOMPOT
300ml – 2,50zł