Menu na Czwartek 19.04.2018r

1.ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZIEMNIAKAMI
(wywar warzywny (seler), fasolka szparagowa, śmietana (mleko), ziemniaki, dodatki)
400g- 5 zł

2. ZUPA FLACZKI WOŁOWE Z PIECZYWEM
(wywar mięsny-warzywny (seler), flaki wołowe, majeranek, gałka muszkatołowa, pieczywo (gluten), dodatki)
400g – 7zł

3. SCHABOWY W PŁATKACH OWSIANYCH, ZIEMNIAKI,
SURÓWKA Z PORA I BRZOSKWINIĄ
(schab, jajko, mąka (gluten), płatki owsiane, ziemniaki, kapusta pekińska, por, brzoskwinia, śmietana (mleko), majonez (jajko, gorczyca), dodatki)
160g/200g/150g - 14 zł

4. KOTLET POŻARSKI, KRUSZONE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
(mielone drobiowe, cebula, czosnek, jajko, bułka tarta (gluten), ziemniaki, kapusta kiszona, marchewka, dodatki)
160g/ 200g/ 150g - 12 zł

 

5. DUSZONA SZTUKA MIĘSA Z GRZYBAMI, KASZA PĘCZAK, BURACZKI ZASMAŻANE
(szynka, grzyby, mąka (gluten), kasza pęczak (gluten), buraki, cebula, czosnek, dodatki)
160g/200g/150g- 14zł

 

6. PROWANSALSKA ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z KURCZAKIM, ZAPIECZONA SEREM
(ziemniaki, kurczak, cebula, zioła prowansalski, fasola czerwona, pomidor, ser (mleko), dodatki)
400g-12zł

7. SAŁATKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI
I GRILLOWANĄ PAPRYKĄ
(wędzony twaróg (mleko), rukola, sałata lodowa, suszone pomidory, grzanki (gluten), papryka, czerwona cebula, prażone pestki dyni, oliwa smakowa, dodatki)
350g – 13 zł

 

8. PTASIE MLECZKO
(śmietana (mleko), jogurt (mleko), galaretka, dodatki)
300g -5zł

9.KOMPOT
300ml – 2,50zł